banner-wiemaaktnederland

Agenda

PlattelandsHub 13/01/2015 - Hogeschool Van Hall Larenstein, Velp Startbijeenkomst Jaar van de Ruimte 15/01/2015 - Beurs van Berlage, Amsterdam Ontdekkingssessie Geldstromen door de wijk 11/12/2014 en 27/01/2015 - Social Enterprise The Colour Kitchen / De Pionier MEER

Nieuwsbrief

RUIMTEVOLK stuurt ongeveer 15 keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Abonnees blijven op de hoogte van alle verschenen blogs en activiteiten.


Laatste reacties

Twitter

Bloggers

Alle Bloggers
IMG_3554

Blog

30/01/2012 - Piet Renooy

AUTEUR(S)

Piet Renooy
Piet Renooy is partner en manager wonen en ruimte bij Regioplan Beleidsonderzoek.

Bezoek homepage
Stuur e-mail

Reactie plaatsen

(Het plaatsen van een reactie onder de eigen naam wordt gewaardeerd. Zie verder onze Comments Policy)

  • Remco

    Het voorstel om niet voor alle gebieden dezelfde eisen te stellen om zo te liberaliseren en ruimte te bieden aan oplossingen vind ik een hele goede. Helaas is daar nog een hele wereld te winnen bij de afzonderelijke disciplines uit het omgevingsrecht. Vooral de europese milieuwetgeving is een lastige. Goed om te lezen dat BZK, en EL&I met pilots gaan starten.
    Bouwplannen intrekken kan natuurlijk maar het wegbestemmen van bestemmingspanrechten is, hoe je het ook doet een lastige en prijzige. Het is vergelijkbaar met het afboeken van leegstaande gebouwen, een eigenaar van de grond zal daarom niet zomaar accepteren dat er minder gebouwd mag worden; minder bouwrechten is voor de eigenaar simpelweg verlies. Hier valt misschien wel iets in te bedenken. Misschien iets om bouwrechten (buiten wat er fysiek nu staat) uit een bestemmingsplan na 5 jaar automatisch te laten vervallen.