Logo Ruimtevolk klein
artikelen

1 juni 2017 • Anne Seghers

De ontluikende kracht van middelgroot

De verkenningen Midsize Brabant en Midsize NL hebben de middelgrote steden als belangrijke schakels in het stedelijk netwerk in de schijnwerpers gezet. Hoe resoneert de ‘midsize-agenda’ in de Nederlandse praktijk en waar staat de middelgrote stad nu? Voor NL, het nieuwe magazine van RUIMTEVOLK, gingen Joks Janssen (BrabantKennis), Desirée Uitzetter (BPD), Tom de Laat (Gemeente Oss) en Jeroen Niemans (RUIMTEVOLK) met elkaar in gesprek over de opgave en de ontluikende kracht van de middelgrote stad.

Op de plek waar Organon in 1923 een traditie in medicijnontwikkeling startte, is nu het Pivot Park verrezen. Dit life science park voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het profiel van Oss, voortbouwend op een lokale geschiedenis en passend bij het regionale profiel. Het inzetten op deze innovatiecampus vroeg scherpe keuzes. Wat voor stad wil Oss zijn? De verkenningen Midsize Brabant en Midsize NL hebben het denken hierover verder op gang gebracht. Oss is niet de enige middelgrote stad die dit gedachtegoed actief oppakt.

Lees het volledige artikel op ISSUU
Download het volledige artikel als PDF

 


 

Deze maand verschijnt de eerste editie van NL: een magazine vol innovatieve praktijken in stedelijke en regionale ontwikkeling, samengesteld en uitgegeven door RUIMTEVOLK. In deze editie staat de middelgrote stad centraal. Wil je kosteloos een gedrukt exemplaar van het magazine ontvangen? Meld je dan uiterlijk 4 juni aan. Wel geldt: op is op!

 

Foto boven: Maurice Vinken

Anne Seghers

Onderzoeker

Anne is onderzoeker en redacteur. Ze is opgeleid als stedenbouwkundige en voelt zich thuis in de meer onderzoekende en beschouwende hoek van het vakgebied. Ze werkt graag samen met andere disciplines om zo een andere of aanvullende blik op de opgave te kunnen bieden. Bij RUIMTEVOLK werkt ze aan opgaven rond binnensteden, stedelijke transformatie en het buitengebied en is ze redacteur van het magazine NL.

www.ruimtevolk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *