Actueel

Atlas van de Lopikerwaard

Afgelopen week presenteerden we de Atlas Lopikerwaard, een toegankelijke analyse van de belangrijkste regionale opgaven en ontwikkelingen.

RUIMTEVOLK werkt samen met Flux Landscape aan een regionale omgevingsagenda voor de Lopikerwaard. Afgelopen week presenteerden we de opbrengst van de eerste fase – de Atlas Lopikerwaard – aan de samenwerkende partijen. Een grondige, maar toegankelijke analyse van de belangrijkste regionale opgaven en ontwikkelingen, met de daaruit volgende kansen en dilemma’s. Van energie en klimaat tot verstedelijking en de toekomst van de landbouw.

De omgevingsagenda Lopikerwaard biedt straks een ruimtelijke basis en ontwikkelstrategie voor onder andere de lokale, provinciale en nationale omgevingsvisies en de regionale energiestrategie en is een gezamenlijk traject van de Gemeente Lopik, Gemeente Montfoort, Gemeente Oudewater, Gemeente Woerden, Gemeente IJsselstein (ut), Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Provincie Utrecht.

(Kaart)beelden uit de Atlas voor de Lopikerwaard

Over de Atlas

Een Atlas is een verzameling kaartbeelden en infographics van een gebied en is een uitstekend vertrekpunt voor interactieve beleid- en visievormingstrajecten, zoals omgevingsvisies, wijkplannen of woonvisies. Het is een feitelijke basis voor het gezamenlijke gesprek over de toekomst van een wijk, kern, gemeente of regio en keuzes die daarbij horen. Het biedt partijen niet alleen inzicht in ruimtelijke, economische en sociale structuren, opgaven en (meekoppel)kansen, maar geeft ook aanknopingspunten en inspiratie bij het nadenken over de toekomst.

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.