Actueel

Horizon Raalte 2040: gedragen en activerend toekomstbeeld voor de omgevingsvisie

In het kader van de omgevingsvisie bogen 115 Visiemakers – voornamelijk bewoners  – zich de afgelopen maanden over de vraag hoe Raalte er in 2040 uit moet zien. Onlangs is in een vol Hoftheater in Raalte de opbrengst gepresenteerd. Ruim 150 bewoners, ondernemers, ketenpartners en raadsleden kwamen samen om het resultaat van dit intensief participatieproces…

In het kader van de omgevingsvisie bogen 115 Visiemakers – voornamelijk bewoners  – zich de afgelopen maanden over de vraag hoe Raalte er in 2040 uit moet zien. Onlangs is in een vol Hoftheater in Raalte de opbrengst gepresenteerd. Ruim 150 bewoners, ondernemers, ketenpartners en raadsleden kwamen samen om het resultaat van dit intensief participatieproces te bewonderen: Horizon Raalte 2040.

Deze horizon is een indrukwekkend beeld van ruim zes meter lang dat een doorkijk geeft naar het Raalte van 2040. Het toont een groene en levendige gemeente waar hard is gewerkt aan een duurzame energievoorziening, toekomstbestendige landbouw en duurzame bebouwde omgeving. Een gemeente die zich bovendien scherp positioneert in de omliggende regio, tussen Zwolle, Deventer en Twente. RUIMTEVOLK heeft het co-creatieproces begeleid en de opbrengst vertaald.

RUIMTEVOLK heeft het co-creatieproces begeleid en is adviseur van de gemeente bij de ontwikkeling van haar omgevingsvisie.

Lees hier meer over het project

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.