Actueel

Maak kennis met onze nieuwe senior adviseur wonen en verstedelijking: Jorn Matthijsse

We hebben ons team weer versterkt! Jorn Matthijsse is vanaf mei 2019 onze nieuwe senior Wonen en Verstedelijking.


We hebben ons team weer versterkt! Jorn Matthijsse is vanaf mei 2019 onze nieuwe senior adviseur wonen en verstedelijking.

Jorn begon zijn carrière als projectleider/adviseur Regionale Ontwikkeling bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen en werkte vervolgens ruim vijf jaar als adviseur bij Stec Groep. In de rol van adviseur voegt hij binnen de werkvelden Wonen en Verstedelijking kennis en ervaring toe, en draagt hij bij aan visievorming en productontwikkeling. Vanuit die rol is hij gelijk van start gegaan met de nieuwe woonvisie voor ’s-Hertogenbosch en Verstedelijkingsvisie voor Zwolle.

Wat motiveert Jorn?

“De fysieke leefomgeving heeft een wezenlijke impact op het geluk en de gezondheid van mensen. Logisch dus dat nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen bijdragen aan een aantrekkelijke en toekomstbestendige omgeving. Toch is dat in de praktijk niet altijd het geval. In een dichtbevolkt land vol tegengestelde belangen (korte termijn vs lange termijn / individueel versus collectief) leidt de zoektocht naar consensus en draagvlak geregeld tot suboptimale plannen.

Een heldere visie met realistische, goed onderbouwde ambities, daadkracht en regie zijn belangrijke ingrediënten om ruimtelijke kwaliteit toe te voegen. Vooral de wisselwerking is cruciaal. Er valt naar mijn mening een wereld te winnen als je die afzonderlijke ingrediënten volgens het juiste recept en de juiste timing op elkaar laat inwerken.

Wat me zo aanspreekt aan RUIMTEVOLK is dat feiten en verbeeldingskracht al in een vroeg stadium met elkaar verknoopt worden: met expertise op inhoud, ontwerp en proces inspirerende oplossingen aandragen en daarbij van de gebaande paden durven afwijken.

RUIMTEVOLK vliegt opgaven integraal aan. Vanuit mijn persoonlijke interesse sluit ik daar graag op aan en leg ik dwarsverbanden met belangrijke ontwikkelingen die ons vakgebied uitdagend, boeiend en relevant houden. Denk demografische transitie, zorg & gezondheid, energietransitie & klimaatadaptatie en betaalbaarheid.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.