Actueel

Maak kennis met Maaike Postma: stedenbouwkundig ontwerper

Verbindend en duurzaam ontwerpen aan de leefomgeving is een van de belangrijkste uitdagingen waar steden en regio’s voor staan. We zijn dan ook blij met de versterking die we hebben gevonden in Maaike Postma.

Verbindend en duurzaam ontwerpen aan de leefomgeving van morgen. Het is een van de belangrijkste uitdagingen waar steden en regio’s voor staan en waar we met RUIMTEVOLK dagelijks aan werken. We zijn dan ook blij met de versterking die we hebben gevonden in Maaike Postma.

Maaike studeerde stedenbouw en architectuur aan de TU Delft waarna ze werkte als onderzoeker bij Veldacademie en projectleider bij VINU. Binnen RUIMTEVOLK gaat Maaike aan de slag als stedenbouwkundig ontwerper binnen ons ontwerpteam. Ze brengt een flinke dosis verbeeldingskracht en creatieve tools mee. 

Wat motiveert Maaike?
“Ruimtelijke ontwikkeling is van alle tijden; van eeuwen oude sloten tot gloednieuwe woningen, de ontwikkeling van Nederland staat nooit stil. Ook in deze tijd zijn er vraagstukken die van invloed zijn op de ruimtelijke kwaliteit zoals klimaatverandering, energietransitie en veranderende mobiliteit. Juist nu deze vraagstukken beslag leggen op de beschikbare ruimte is het van belang om keuzes te maken. Heldere en beeldende visies en strategieën zijn daarbij hard nodig en helpen partijen vorm te geven aan hun eigen rol en nieuwe samenwerkingen.” 

“RUIMTEVOLK werkt vol enthousiasme en samen met de omgeving aan prikkelende, heldere en realistische toekomstbeelden waar een gedegen onderzoek aan ten grondslag ligt. Dit past goed bij mijn werkwijze: met oog voor de huidige context en de toekomstige ontwikkelingen plannen ontwerpen waar iedereen zich in kan vinden en die bijdragen aan de toekomst van stad en land!” 

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.