Actueel

Ruim 100 Bosschenaren zetten samen de koers uit voor vernieuwd woonbeleid

Op 2 oktober jongstleden kwamen zo’n honderd inwoners en professionals van woningcorporaties, marktpartijen, zorg- en welzijnsorganisatie en de gemeente samen op de Bossche Dag van het Wonen. De partijen gingen met elkaar in gesprek over de nieuwe Bossche Woonvisie.

Op 2 oktober jongstleden kwamen zo’n honderd inwoners en professionals van woningcorporaties, marktpartijen, zorg- en welzijnsorganisatie en de gemeente samen op de Bossche Dag van het Wonen. De partijen gingen met elkaar in gesprek over de nieuwe Bossche Woonvisie. Het leverde een mooie oogst op van ideeën en maatregelen, maar bovenal een heldere boodschap aan de politiek.

Den Bosch staat al jarenlang hoog op de ranglijst van aantrekkelijke woongemeenten. Om dit te blijven, wordt met de gemeente, professionals en bewoners gewerkt aan een nieuwe Woonvisie. In een inspirerend co-creatief proces met bewoners, politiek en professionals zijn de nieuwe opgaven, kansen en samenwerking verkend voor de Bossche woningmarkt in 2030. 

Als gastheer trapte wethouder Roy Geers de Dag van het Wonen af met een prikkelende visie op de toekomst van de Bossche wijken en dorpen. Hij agendeerde daarmee ook vragen. Hoe zien de inwoners en professionals de toekomst van het wonen in Den Bosch? Welke kansen en opgaven moeten opgepakt worden? Waar moeten de prioriteiten worden gelegd? En hoe gaan we samen met alle partijen constructief samenwerken aan het wonen in Den Bosch?

Via verschillende werksessies gingen de deelnemers vervolgens samen aan de slag. Aan het einde van de dag werd het net opgehaald. En daaruit kwam naast een mooie oogst van ideeën en maatregelen een heldere boodschap naar voren: leg de focus in het nieuwe woonbeleid meer dan ooit op de bestaande woningvoorraad en wijken en het bevorderen van de toegankelijkheid en doorstroming. Komende maanden werkt RUIMTEVOLK samen met alle partijen toe naar een prikkelende en inspirerende woonvisie, die partijen verleidt tot handelen en investeren.


Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.