Actueel

Training De Nieuwe Wijkaanpak

Na de afbouw van het Grotestedenbeleid is de wijkaanpak in veel steden tot stilstand gekomen, terwijl in veel wijken grote investeringopgaven liggen. Zowel voor wat betreft de kwaliteit woningvoorraad als het leefklimaat en de publieke ruimte. Mede onder aanvoering van de energietransitie pakken steeds meer overheden, woningcorporaties maar ook bewoners de handschoen weer op. Op…

Na de afbouw van het Grotestedenbeleid is de wijkaanpak in veel steden tot stilstand gekomen, terwijl in veel wijken grote investeringopgaven liggen. Zowel voor wat betreft de kwaliteit woningvoorraad als het leefklimaat en de publieke ruimte. Mede onder aanvoering van de energietransitie pakken steeds meer overheden, woningcorporaties maar ook bewoners de handschoen weer op.

Op welke manier krijg je de wijkaanpak en investeringen weer van de grond? Hoe krijg je partijen, woningeigenaren en huurders in deze wijken (gelijktijdig) in beweging? En op welke manier koppel je opgaven en kansen en kan de energietransitie hierbij als vliegwiel functioneren?

Onlangs organiseerden wij een training over De Nieuwe Wijkaanpak op ons kantoor in Utrecht. In deze training van een dagdeel kregen professionals een beeld van de opgaven en kansen, en nemen we ze aan de hand van inspirerende voorbeelden mee in een methodiek en stappenplan voor een gebiedsgerichte aanpak. Deze training bieden wij ook aan organisaties die aan de slag zijn of willen met een gebiedsgerichte aanpak. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.