Actueel

Geselecteerd voor Panorama Lokaal, locatie Tilburg-Noord.

Samen met Witteveen+Bos zijn we geselecteerd voor Panorama Lokaal, locatie Tilburg-Noord. In deze wijk, gebouwd in de jaren zestig, stapelt een serie opgaven zich op. Tegelijkertijd heeft de wijk, gelegen op de grens van stad en land, bijzondere troefkaarten in handen. Onze inzending stelt voor om een sterke strategie te ontwikkelen, gestoeld op een krachtig…

Samen met Witteveen+Bos zijn we geselecteerd voor Panorama Lokaal, locatie Tilburg-Noord. In deze wijk, gebouwd in de jaren zestig, stapelt een serie opgaven zich op. Tegelijkertijd heeft de wijk, gelegen op de grens van stad en land, bijzondere troefkaarten in handen. Onze inzending stelt voor om een sterke strategie te ontwikkelen, gestoeld op een krachtig en gedragen toekomstverhaal, waarbij de energietransitie en het buitengebied worden ingezet als motoren voor verandering.

Uit het juryrapport: ‘Een sympathiek team dat zich bewust is van de complexiteit van de opgave. De analyse van de wijk is herkenbaar en er wordt een stevige verbinding gemaakt met energietransitie en buitengebied als motoren voor verandering. De sociale invalshoek is minder uitgewerkt in het plan, maar de referentie voor de Mosterdhof in Westervoort wekt vertrouwen. De jury verwacht dat dit team met frisse ideeën komt en helderheid kan scheppen.’

We kijken ernaar uit om ons voorstel de komende maanden verder uit te werken, samen met de bewoners van Tilburg, woningcorporatie WonenBreburg, Waterschap De Dommel, Van Wanrooij Projectontwikkeling en de gemeente Tilburg.

Panorama Lokaal is een ontwerpprijsvraag die woonwijken uit de jaren 60, 70 en 80 wil klaarmaken voor de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van energie, klimaat, leefbaarheid, betaalbaarheid en beter gebruik van het omliggende groen. Zeven woonwijken staan centraal: Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort. De prijsvraag is een initiatief van het College voor Rijksadviseurs.

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.