Actueel

Even voorstellen: Rosa van de Pasch

Begin september is Rosa van de Pasch gestart met haar stage. Ze volgt momenteel de bachelor Landschapsarchitectuur aan de Wageningen University & Research.

“Al vroeg in mijn studie wist ik dat ik praktijkervaring wilde opdoen en RUIMTEVOLK leek me de perfecte plek om dat te doen. Wat me direct aansprak, is de samenwerking van interdisciplinaire teams die zich inzetten voor een betere inrichting van ons land. We staan in Nederland voor enorme ruimtelijke uitdagingen: de ruimte is schaars, maar de vraag naar ruimte is groot. In een tijd van klimaatverandering en de vele transities die daarmee gepaard gaan, is goede samenwerking cruciaal. De integrale werkwijze van RUIMTEVOLK, waarbij onderzoek, advies en ontwerp hand in hand gaan, biedt mij een breder perspectief op het vakgebied en de mogelijkheid om mijn creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.”

“Hoe kunnen we de ruimte zo indelen dat deze klimaatrobuust en toekomstbestendig is, zonder daarbij de leefkwaliteit van mensen uit het oog te verliezen? Hoe kunnen we een gebied transformeren, zonder dat het zijn identiteit verliest? Of verstedelijken, zonder te veel druk op de natuur? Ik ben gedreven om meer te leren over de keuzes die gemaakt moeten worden en me te verdiepen in methoden, zoals participatie en analyse, om deze keuzes te kunnen maken en vormgeven. Zo wil ik een goede bijdrage kunnen gaan leveren aan een leefbaar en duurzaam Nederland, nu en in de toekomst.”

Artikelen & blogs

Onze werkplaats in Utrecht

Onze werkplaats bevindt zich centraal in Nederland, in de prachtige historische binnenstad van Utrecht.