Logo Ruimtevolk klein

Filosofen agenderen de stad – Diner Pensant

Eind vorig jaar verscheen ‘Filosofen Agenderen de Stad‘: tien filosofen formuleerden de vragen die, volgens hen, centraal zouden moeten staan in het stedenbeleid. Ze gaan over ontmoetingen met vreemden, macht, ruimten vol tijd, natuur, techniek en een herwaardering van de politiek. De bundel riep veel reactie en vooral ook nieuwsgierigheid op. Vandaar dat de initiatiefnemers nu professionals en bestuurders die werken aan de toekomst van de stad in de gelegenheid willen stellen om met de auteurs van gedachte te wisselen over nieuwe vergezichten en handelingsperspectieven.

Tijdens een Diner Pensant op 5 juli in Apeldoorn denken we met de auteurs in kleine groepen voorbij de newspeak en obligate termen als concurrentiekracht, smart city, bereikbaarheid, leefbaarheid, innovatie of sociale cohesie en onderzoeken we de stad als samenleving en organisme en de werkelijke toekomstige vraagstukken die op de politieke agenda thuis horen. De kosten bedragen €45,- (inclusief diner).

Met:

Stine-Jensen

Stine Jensen

daanroovers

Daan Roovers

martijndewaal

Martijn de Waal

 

 

 

 

 

 

naomijacobs

Naomi Jacobs

liekeknijnenburg

Lieke Knijnenburg

gerarddevries-185x226

Gerard de Vries

 

 

 

 

 

 

Jan Hendrik Bakker

pieterhoexum

Pieter Hoexum

govertderix

Govert Derix

 

 

 

 

 

 

De moderatie is in handen van: Hans Peter Benschop (Trendbureau Overijssel), Symone de Bruin (gemeente Apeldoorn), Jurgen Hoogendoorn (gemeente Amsterdam), Arjan Raatgever (Platform31), Syd Jordaan (Ministerie van BZK) en Sjors de Vries (RUIMTEVOLK).

Het Diner Pensant heeft het maximale aantal deelnemers bereikt.
Inschrijving is helaas niet meer mogelijk.

 

‘Filosofen agenderen de stad’ is een samenwerking van:

Partners-Filosofen-agenderen-de-stad

 

 

 

 

 

 

 meer agendapunten