Logo Ruimtevolk klein

Gezocht: talentvolle stagiairs

RUIMTEVOLK werkt aan duurzame en inclusieve steden en regio’s. Wij halen de toekomst dichtbij: we geven inzicht, creëren perspectieven en ontwikkelen slimme ruimtelijke strategieën voor maatschappelijke opgaven. Dat doen we lokaal, regionaal en nationaal met nieuwe coalities van overheden, marktpartijen, maatschappelijke partners en inwoners.

Wij zoeken enthousiaste stagiaires voor onze projecten en activiteiten binnen de thema’s
– Wonen en wijken
– Energie en klimaat en
– Omgevingsbeleid/Omgevingswet.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die vanaf augustus/september 2018 in een periode van vijf tot zes maanden voor vier of vijf dagen per week op onze werkplek in Utrecht binnen een team ervaring op wil doen op het gebied van onderzoek, strategische advisering, kennisontwikkeling en het werken met diverse partijen en belanghebbenden binnen het vakgebied van de ruimtelijke ontwikkeling. Een ondernemende en gedreven master student (WO) Planologie, (Sociale) Geografie, Sociologie of Stedenbouw (of een hieraan verwante studie) die goede analytische, organisatorische en communicatieve vaardigheden en een sterke nieuwsgierigheid weet te combineren. Voor deze stageplek is het van belang dat je interesse en affiniteit hebt met onderzoek en en advieswerk. In deze ‘werkstage’ zul je meedraaien in onze projectteams, onderzoeken uitvoeren, organisatorische werkzaamheden verrichten en de projectleiders ondersteunen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een mogelijkheid om een stimulerende werkomgeving binnen een enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je maakt kennis met ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in de praktijk, op verschillende plekken in Nederland en bij diverse opdrachtgevers. Bij de start van de stage maken we gezamenlijk een persoonlijk plan waarin we persoonlijke ambities en ontwikkelmogelijkheden vastleggen. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Heb je interesse? Stuur dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk op 27 juni 2018 een motivatie waarin je specifiek vermeld met welke thema’s je affiniteit hebt en een CV naar Janneke Rutgers via janneke.rutgers@ruimtevolk.nl.

 

Voor mijn afstuderen heb ik het afstudeeronderzoek naar burgerparticipatie in krimpgebieden gecombineerd met(meewerk)stage bij RUIMTEVOLK om zo mijn eerste echte praktijkervaring op te doen. Ik heb met name meegewerkt aan verschillende projecten rondom de thema’s Wonen en Wijken, krimp en Nationale Omgevingsvisie en het kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden. Daarnaast heb ik ook geholpen bij het organiseren van bijeenkomsten en een aantal RUIMTEVOLK Werkplaatsen. Ik heb kennis gemaakt met een grote diversiteit aan thema’s en projecten en ben ondertussen het hele land door gereisd! Omdat ik overal bij betrokken werd heb ik veel van mijn collega’s kunnen opsteken; denk aan organiseren van bijeenkomsten, het netwerken, het leren van ‘procestaal’, werken binnen een kleinschalige organisatie en heb ik mijn sterke én minder sterke kwaliteiten ontdekt. Kortom, een zeer diverse en leerzame stage in een kleinschalige organisatie met een grote impact!

Jordan Jansen, master student sociale geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.