Logo Ruimtevolk klein

Wij zoeken weer:

Enthousiaste en talentvolle stagiair(e)s

voor onze projecten en activiteiten binnen de thema’s
– Wonen en wijken
– Duurzame ruimtelijke ontwikkeling
– Gebiedsontwikkeling

Wie zoeken wij?

Wij zoeken stagiair(e)s die binnen een enthousiast team ervaring op willen doen op het gebied van onderzoek en strategische advisering en het werken met diverse partijen en belanghebbenden binnen het vakgebied van de ruimtelijke ontwikkeling. We zoeken iemand die beschikbaar is vanaf eind 2018 / begin 2019 in een periode van vijf tot zes maanden en voor vier of vijf dagen per week. Een ondernemende en gedreven master student (WO) Planologie, (Sociale) Geografie, Sociologie of Stedenbouw (of een hieraan verwante studie) die goede analytische, organisatorische en communicatieve vaardigheden en een sterke nieuwsgierigheid weet te combineren. Voor deze stageplek is het van belang dat je interesse en affiniteit hebt met onderzoek en en advieswerk. In deze ‘werkstage’ zul je meedraaien op onze werkplek in hartje Utrecht in onze projectteams, onderzoeken uitvoeren, organisatorische werkzaamheden verrichten en de projectleiders ondersteunen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een stimulerende werkomgeving en een deskundig en enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je maakt kennis met ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in de praktijk, op verschillende plekken in Nederland en bij diverse opdrachtgevers. Bij de start van de stage maken we gezamenlijk een persoonlijk plan waarin we persoonlijke ambities en ontwikkelmogelijkheden vastleggen. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Heb je interesse? Stuur dan zo snel mogelijk, een motivatie waarin je specifiek vermeld met welke thema’s je affiniteit hebt en een CV naar Janneke Rutgers via janneke.rutgers@ruimtevolk.nl.

 

Voor mijn afstuderen heb ik bij RUIMTEVOLK mijn eerste echte praktijkervaring opgedaan. Ik heb met name meegewerkt aan verschillende projecten rondom de thema’s Wonen en Wijken, krimp en Nationale Omgevingsvisie en het kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden. Daarnaast heb ik ook geholpen bij het organiseren van bijeenkomsten en een aantal RUIMTEVOLK Werkplaatsen. Ik heb kennis gemaakt met een grote diversiteit aan thema’s en projecten en ben ondertussen het hele land door gereisd! Omdat ik overal bij betrokken werd heb ik veel van mijn collega’s kunnen opsteken; denk aan organiseren van bijeenkomsten, het netwerken, het leren van ‘procestaal’, werken binnen een kleinschalige organisatie en heb ik mijn sterke én minder sterke kwaliteiten ontdekt. Kortom, een zeer diverse en leerzame stage in een kleinschalige organisatie met een grote impact!

Jordan Jansen, master student sociale geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.