Logo Ruimtevolk klein

Nieuws

Energieke dorpsavond Toekomst IJhorst

23 februari 2017 • Redactie

Op donderdagavond 16 februari dachten de inwoners van IJhorst gezamenlijk na over de toekomst van hun dorp. Hoe ziet het eruit als we over een aantal jaren het 800 jarig bestaan vieren? RUIMTEVOLK begeleidde deze avond. Na soep, broodjes en een inspirerend verhaal van Freek Jansen over de Brede Maatschappelijke Voorziening in Mariënvelde kwamen veel nieuwe ideeën op tafel. Samen met de dorpsraad van IJhorst verwerken we deze ideeën en stellen we in maart een uitvoeringsagenda op voor het dorp.

Boodschappen voor het nieuwe kabinet

22 februari 2017 • Redactie

Om het nieuwe kabinet een vliegende start te bezorgen heeft het onafhankelijke platform ‘Wij Maken Nederland’ samen met maatschappelijke partners, bevlogen professionals en geïnteresseerde burgers gewerkt aan een aantal boodschappen. Deze boodschappen gaan over onderwerpen en werkwijzen die ‘blinde vlekken’ zijn in het huidige politieke debat over de ruimtelijke toekomst van Nederland. Waar liggen de uitdagingen en oplossingen? Op 2 maart vindt in Pakhuis de Zwijger een bijeenkomst plaats over deze boodschappen en wordt een ‘schaduwkabinet’ geformeerd om te kijken hoe we de boodschappen verder het land in kunnen sturen. Jeroen Niemans van RUIMTEVOLK levert een bijdrage. RUIMTEVOLK is een van de partners van Wij Maken Nederland.

Terugblik praktijkbijeenkomst Energie & Omgeving

22 februari 2017 • Redactie

Wat kunnen, moeten en willen ruimtelijke professionals met de enorme opgave voor
energietransitie? Dat was de steeds terugkerende vraag op de praktijkbijeenkomst Energie &
Omgeving op 14 februari in Amersfoort. Een middag vol inspirerende voorbeelden en praktische tips over de consequenties van de broodnodige energietransitie. Lees hier een korte impressie en bekijk hier de foto's van de bijeenkomst.

Het Oosterhoutse DNA

18 februari 2017 • Redactie

Het Brabantse Oosterhout werkt aan een integrale langere termijnvisie op de ontwikkeling van de gemeente. In navolging van de studie Midsize Brabant gaat daarbij expliciet aandacht uit naar de trends die op de middelgrote stad afkomen en naar de positie van Oosterhout in de regio. De eerste stap is een analyse van het 'DNA' en functioneren van de stad en de regio. RUIMTEVOLK verzorgt deze analyse en het interactieve proces. Lees meer. (Foto: Bas Leenders (CC BY-SA 2.0))

Nieuwe ideeën uit de stad voor Zwolse Woonvisie

12 februari 2017 • Redactie

Eind januari bespraken marktpartijen, woningcorporaties, particuliere initiatiefnemers en huurders de concept Woonvisie van de gemeente Zwolle. RUIMTEVOLK was gevraagd deze bijeenkomst te begeleiden. Het werd een buitengewoon inspirerende middag met veel nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan. De verrijkte Woonvisie wordt in maart besproken in de Zwolse gemeenteraad.

 

Versterking team!

6 februari 2017 • Redactie

We zijn erg trots te kunnen melden dat we ons team onlangs hebben versterkt met vier fantastische professionals; ervaren verbinders en vernieuwers in het ruimtelijk domein. Lees meer over de nieuwe RUIMTEVOLK-ers Anne Seghers, Brechtje van Boxmeer, Janneke Rutgers en Jeroen Niemans.

Praktijkbijeenkomst Energie en Omgeving zit vol

3 februari 2017 • Redactie

Door een overweldigende belangstelling is er helaas geen plek meer voor deelnemers aan de Praktijkbijeenkomst Energie en Omgeving op 14 februari in Amersfoort. Geïnteresseerden in de RUIMTEVOLK activiteiten rondom dit thema kunnen zich aanmelden bij het kennisnetwerk Energie & Ruimte.

Gezocht: gedreven stagiair

3 februari 2017 • Redactie

Voor ons programma ruimtelijke ontwikkeling en energietransitie zoeken wij een enthousiaste stagiair met academische achtergrond die ons kan ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering ervan. Geinteresseerd? Klik op deze link.