Logo Ruimtevolk klein
nieuws

28 maart 2019 • RUIMTEVOLK

Weer een nieuw gezicht!

Roos van Aartsen is de komende maanden de nieuwe stagiaire binnen het team van RUIMTEVOLK. Ze heeft (sociale) Geografie, Planologie en Milieu gestudeerd en is op dit moment bezig met de master Spatial Planning (Planologie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De komende maanden zal ze ons ondersteunen in uiteenlopende projecten, onder andere op het gebied van energie en klimaat, dorpen en de Omgevingswet.

Wat motiveert Roos?
Nederland is een mooi land dat volgens de Verenigde Naties tot één van de gelukkigste ter wereld behoort. Toch staat ook Nederland voor complexe uitdagingen, die alleen door gericht samen te werken opgelost kunnen worden. Denk aan de energietransitie en gevolgen van klimaatverandering, toenemende verschillen tussen steden en dorpen, maar ook de invoering van de Omgevingswet en bijbehorende omgevingsvisies. Dit soort vraagstukken laten zien dat de leefomgeving altijd in transitie is. Voor deze transformaties is een sterke visie en een gedurfde strategie nodig en daar houdt RUIMTEVOLK zich mee
bezig. Door hier stage te lopen, hoop ik hieraan bij te dragen en te werken aan mooie en duurzame dorpen, steden en regio’s. Zodat in de toekomst inwoners van Nederland nog steeds één van de gelukkigste ter wereld zijn.