Logo Ruimtevolk klein
nieuws

10 januari 2018 • RUIMTEVOLK

Wildcards Werkplaats regionale energieaanpak

Onder de noemer Werkplaats zetten we bij RUIMTEVOLK regelmatig de deuren open: samen met een selecte groep professionals gaan we de diepte in op de vertaling van een belangrijk maatschappelijk thema in de nieuwe ruimtelijke praktijk. Tijdens de aankomende Werkplaats op 8 februari staat het thema energietransitie in de regio centraal.

De omvang van de energieopgave wordt ook voor regio’s steeds duidelijker. Het afgelopen jaar is er in diverse regio’s volop geëxperimenteerd met ruimteateliers, regionale energiestrategieën en lerende netwerken. Daarbij is veel kennis opgedaan. De volgende belangrijke stap is om na de opgavebepaling richting een werkbare uitvoeringsstrategie te komen. Een regionale aanpak en samenwerking is daarbij cruciaal.

Tijdens de Werkplaats ‘Naar een regionale energieaanpak’ op 8 februari (van 13.00 tot 17.00 in Utrecht) staan de vragen centraal: ‘Hoe bepaal je de lokale en regionale opgaven en potenties? En hoe kom je vervolgens van deze opgave naar een strategische regionale aanpak?’. Tijdens deze sessie delen wij onze inzichten en gaan we samen met de deelnemers aan de slag met ingebrachte casuïstiek. Aan het einde van de Werkplaats heeft u inzicht gekregen in de stappen voor een aanpak die past bij uw eigen lokale en regionale praktijk.

Wildcards
De Werkplaats is alleen op uitnodiging. We delen hiervoor echter wel een aantal wildcards uit. Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Laat ons dan weten waarom jij hier bij moet zijn. Stuur hier een bondige motivatie in. Je hoort spoedig van ons of je een van de wildcards krijgt.