Logo Ruimtevolk klein
projecten

1 september 2017 • RUIMTEVOLK

Verstedelijking Zuid-Holland

In opdracht van de provincie Zuid-Holland doet RUIMTEVOLK onderzoek naar duurzame strategieƫn en een instrumentarium voor de verstedelijkingsopgave van Zuid-Holland.

Zuid-Holland groeit flink en heeft een aanzienlijke verstedelijkingsopgave. De provincie wil haar visie en rol ten aanzien van de internationale concurrentiekracht, het metropolitaan vestigingsmilieu en vitaliteit van de leefomgeving vertalen naar regionale keuzes ten aanzien van vraagstukken wonen, werken, mobiliteit en leefbaarheid.

RUIMTEVOLK ondersteunt dit proces met een kennisspoor. Dit kennisspoor levert een bijdrage aan het inhoudelijk onderbouwen van het verhaal voor verstedelijking voor de provincie. De provincie Zuid Holland heeft meerdere transitieopgaven geĆÆdentificeerd. Het kennisspoor focust zich op de vraag hoe al deze transities impact zullen hebben op het stedelijk netwerk in een meerkernige metropool. Doel is dat er een inspirerende wisselwerking tussen kennis, het ontwikkelen van beleid en ervaring uit praktijk.