Logo Ruimtevolk klein

PRIVACY STATEMENT

Hieronder vindt u ons privacybeleid, welke aangeeft welke gegevens we verzamelen, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we met deze gegevens omgaan.

Verwerking en beveiliging persoonsgegevens
RUIMTEVOLK hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonlijke gegevens. Wij behandelen persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig en wij zullen uw persoonsgegevens daarom uitsluitend verwerken in overeenstemming met de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens. RUIMTEVOLK heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking.

Cookies
Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Deze cookies worden gebruikt om de website van RUIMTEVOLK beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren, zodat RUIMTEVOLK na kan gaan hoeveel mensen de website in een bepaalde periode hebben bezocht. RUIMTEVOLK gebruikt deze data alleen geaggregeerd en kan deze niet herleiden tot een pc of individu. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van social media knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Daarover hieronder meer.

U kunt het gebruik van cookies weigeren of selectief accepteren door de instellingen van uw browser aan te passen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden (waaronder de zoekfunctie) van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Google Analytics
Voor de statistische analyse maken wij gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt zoals gezegd gebruik van cookies om RUIMTEVOLK te helpen analyseren hoe bezoekers de website gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en om andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag uw informatie alleen aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt.

Disqus
Disqus maakt het mogelijk dat bezoekers kunnen reageren op berichten. Om te kunnen reageren dient een bezoeker zijn/haar e-mailadres in te vullen. Ook kan er een koppeling gemaakt worden met een ander account om een reactie te kunnen plaatsen. Om dit allemaal mogelijk te maken worden er cookies geplaatst.

Facebook
Indien u ingelogd bent bij Facebook, kan Facebook via RUIMTEVOLK cookies op uw pc plaatsen die nodig zijn voor het liken van berichten en het updaten van uw status. Deze cookies worden alleen geplaatst als u tijdens een bezoek aan de RUIMTEVOLK website bent ingelogd op Facebook en hiervoor toestemming geeft.

Twitter
RUIMTEVOLK plaatst Twitter cookies op uw pc om het (re)tweeten van artikelen mogelijk te maken. Deze worden alleen geplaatst als u tijdens een bezoek aan de RUIMTEVOLK website bent ingelogd op Twitter en hiervoor toestemming geeft.

Nieuwsbrief
De gegevens die u invoert bij het aanmelden voor onze nieuwsbrief, worden uitsluitend gebruikt voor de toezending van de nieuwsbrief en desgewenst andere relevante informatie van RUIMTEVOLK. De adressen worden niet aan derden ter beschikking gesteld. Wanneer u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u op elk gewenst moment de toezending ervan stoppen door de instructies onderaan elke nieuwsbrief te volgen.

Verwijzingen naar andere websites
RUIMTEVOLK.nl bevat verwijzingen, de zogenaamde hyperlinks, naar andere websites, die geen eigendom zijn van RUIMTEVOLK. RUIMTEVOLK is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de manier waarop deze websites met de persoonsgegevens omgaan en de content die hierop wordt aangeboden.

Wijziging van Privacy Statement
RUIMTEVOLK behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit Privacy Statement. RUIMTEVOLK adviseert u regelmatig dit Privacy Statement te bekijken of er veranderingen zijn doorgevoerd.

Contact
Heeft u vragen of opmerkingen over dit privacy beleid? Neem dan contact met ons op: info@ruimtevolk.nl.